RESURSE DISPONIBILE DE TERENURI ȘI HALE
Reșița dispune de ample resurse de terenuri și hale disponibile, în prezent neutilizate. Primăria împreună cu Consiliul Județean Caraș – Severin au dezvoltat o zonă industrială complet deservită cu utilități, oferind terenuri la prețuri de concesiune foarte competitive. La cerere, pot fi construite hale personalizate, adaptate nevoilor investitorilor. Oferim, de asemenea, sprijin în identificarea altor terenuri și construcții spre închiriere situate în diferite zone ale orașului, deținute de sectorul privat.
Mai multe detalii sunt disponibile în secțiunea ”Locații de investiții” a acestui website
Forța de muncă
Programe personalizate de calificare
Programe de calificare profesională personalizate la cerere sunt furnizate anual de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, incluzând stimulente financiare pentru angajatori. În plus, alți furnizori locali de calificări profesionale oferă o capacitate versatilă de a furniza formare profesională la cerere.
Educație profesională în Reșița
Liceele tehnice și profesionale din Reșița și din orașe din apropiere precum Bocșa, Caransebeș și Oțelu Roșu califică tinerii pentru o gamă largă de profesii în producție și servicii. Noi domenii de calificare pot fi introduse în oferta educațională într-un orizont de timp de aproximativ 6 luni. Sistemul dual de calificare profesională este disponibil în Reșița începând din 2017, permițând companiilor să califice noi angajați la locul de muncă.
Învățământul superior și cercetarea
Universitatea Eftimie Murgu din Reșița oferă studii superioare în inginerie, management, afaceri, contabilitate și științe sociale într-un campus universitar modern și bine echipat. O ofertă bogată de calificări în învățământ superior și facilități de cercetare este disponibilă la Timișoara, un centru universitar de top din România, situat la o oră și jumătate de mers cu mașina de Reșița.
Resursele de forță de muncă
Reșița este municipiul reședință de județ care polarizează cea mai mare parte a zonei sudice a regiunii Banat. Aproape 325.000 de persoane locuiesc în raza de navetism de 1 oră de mers cu mașina, raportat la centrul orașului. Zona periurbă din Reșița este bine deservită cu rute de transport public administrate de Consiliul Județean. În plus, rutele de transport feroviar de pasageri de dimineață și de seară oferă transport convenabil pentru navetiști.
Facilități
Asumăm un rol activ în susținerea sectorului privat prin:
-
Oferirea de informații și suport logistic pentru obținerea cu promptitudine a tuturor avizelor, autorizațiile și racordurilor la utilități necesare pentru a vă începe investiția.
-
Întâmpinarea investitorilor birocrație redusă și o abordare profesionistă, echitabilă și nediscriminatorie.
-
Colaborarea promptă cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratul Școlar pentru a adapta și extinde oferta de calificări profesionale și pentru a asigura forța de muncă calificată pentru întreprinderile cu potențial de creștere.
-
Facilitarea contactelor cu alte companii locale sau instituții al căror parteneriat ar putea sprijini activitatea firmei dumneavoastră.
Facilități fiscale
Nivelul impozitelor pentru proprietate este considerabil mai mic în Reșița în comparație cu alte orașe mai mari sau cu capitala. Coeficientul fiscal 2017 pentru clădirile nerezidențiale este stabilit la 0,6% din valoarea proprietății. În plus reducere de 10% este oferită pentru taxele fiscale aferente proprietății și vehiculelor plătite anticipat în primul trimestru.
Pe lângă nivelul redus al impozitelor pentru proprietate, oferim sprijin pentru accesarea facilităților fiscale naționale, cum ar fi ajutoarele de stat pentru investiții la scară largă oferite de Ministerul Finanțelor.