Business in Reșița

Profil industrial pregnant

Reșița păstrează un puternic profil industrial, înregistrând în continuare printre principalii angajatori întreprinderi cu o îndelungată prezență în economia locală, cum ar fi UCM Reșița (Uzina Constructoare de Mașini) sau TMK Reșița (fostul Combinat Siderurgic). După ce a suferit de pe urma restructurării industriale în deceniile postcomuniste, Reșița își găsește propriul drum spre noi afaceri, păstrând în același timp profilul său industrial.

Mediul de afaceri local

De la industria alimentară, până la manufactură și servicii, Reșița nu este deloc lipsită de exemple de creștere economică și de antreprenoriat. Producția oțelului este încă o activitate majoră, desfășurată în prezent de TMK Reșița, cu investiții recente în retehnologizare. Printre investitorii din Reșița aflați în prezent în expansiune se numără companii precum Autoliv. Dintre întreprinderile dezvoltate local, menționăm companii precum C + C și Pangram în producția de alimente sau Velocity, în producția de biciclete.

  • REȘIȚA
    AFACERI
    LOCALE

  • Autoliv produce în Reșița componentele textile ale airbagurilor pentru giganții din industria automobilelor. Compania este unul dintre cei mai importanți angajatori din zonă, angajând peste 900 de persoane din oraș și din împrejurimi. În plus, prin Programul Școalii Duale lansat în 2017, compania contribuie la instruirea forței de muncă locale.

  • C + C este una dintre cele mai mari companii din industria de prelucrare a cărnii din vestul României. În fiecare zi, 25 de tone de produse din carne părăsesc fabrica prin sistemul logistic propriu, ajungând la propriile magazine și alte lanțuri la nivel național. Compania are un portofoliu variat de produse pentru toate gusturile românilor.
    Aflați mai multe pe: http://www.cxc.ro/

  • Una dintre cele mai mari companii din Reșița în ceea ce privește cifra de afaceri este Miruna International, asigurând servicii logistice cu o flotă modernă de vehicule. Compania a fost deschisă în 1994 și este acum angajatorul a 350 de persoane, care lucrează în 5 spații regionale, conduc 83 de autoturisme și 62 camioane și dube. Peste 4000 de clienți își încredințează serviciilor logistice ale companiei de distribuție Miruna International.
    Aflați mai multe pe: http://www.miruna-international.ro/

  • Pangram este compania care a creat Monte Banato, un brand de paste făinoase apreciate de români de peste 20 de ani. Compania are o capacitate de producție de 10.000 de tone pe an, ajungând numărul 1 în vânzările de paste cu ou și pe locul al doilea în cota de piață globală. Produsele sunt exportate și în Ungaria, Germania și Republica Moldova.
    Aflați mai multe la: http://www.montebanato.ro/

  • Prodmec s-a născut în anii ’90, iar producția companiei este foarte apreciată în Europa prin complexitate și calitate. Compania proiectează și produce echipamente pentru industria energetică, exportând în Germania, Belgia, Cehia și Italia. Cei peste 100 de angajați sunt ingineri bine pregătiți și maiștri calificați în domeniul lor. Prodmec este, de asemenea, parte a Programului Școlii Duale lansat la Reșița în 2017, ajutând tinerii să studieze și să se califice ca viitori angajați pricepuți.

  • Producția de textile a Resiconf a începând în anul 1992. Valoarea companiei stă în angajații instruiți și investițiile în tehnologie, producând acum pentru clienți de top din Uniunea Europeană.

  • Spaleck fabrică mașini pentru industria de reciclare pentru compania-mamă din Germania. Companie de succes, combină tradiția și inovația prin adaptarea soluțiilor tehnologice la cerințele speciale. Spaleck este, de asemenea, parte a Programului Școala Duală lansat la Reșița în 2017, ajutând tinerii să studieze și să se califice ca viitori angajați performanți.

  • TMK este compania care a cumpărat Combinatul Siderurgic Reșița, unul dintre numele care a dat Reșiței faima sa industrială. În prezent, oțelul produs în Reșița continuă să fie de cea mai bună calitate. 120-125 de tone de oțel se topesc în fiecare vas de topire timp de 2 – 2h30 la aproximativ 1600 de grade Celsius.
    Aflați mai multe despre: http://tmk-resita.tmk-artrom.eu/

  • Un nume cu tradiție în istoria industrială locală, UCMR angajează acum aproximativ 800 de lucrători care fabrică componente pentru industria hidroenergetică, turbine și motoare electrice. Componentele cele mai impresionante care părăsesc fabrică cântăresc peste 120 de tone și sunt produse în hale cu înălțimea de peste 40 m.
    Aflați mai multe pe: http://www.ucmr.ro/

  • Cel mai mare producător de biciclete din România, Velocity, produce și asamblează exclusiv pentru Decathlon o medie de 1.400 – 2.000 de bucăți pe zi. În martie 2017, compania a atins pragul bicicletei cu numărul 2.500.000. De la începuturile sale în 2008, urmând tendințele și conformitatea cu normele UE, compania are în portofoliul său peste 20 de modele apreciate la nivel mondial.
    Aflați mai multe pe: http://www.velocity.com.ro/

Dacă aveți o companie în Reșița și vă doriți să o listați în această secțiune, trimiteți o descriere și logo-ul companiei pe adresa contact@investinresita.ro

CLIMATUL INVESTIȚIONAL ÎN ROMÂNIA

Aflați mai multe despre climatul investițional din România, precum și despre facilitățile guvernamentale naționale, navigând pe www.investromania.gov.ro

Find out more on the go.
Descărcați broșurile noastre informaționale destinate investitorilor.