Poziția Reșiței

Convenient position and accessibility, surroundings of superb natural landscapes

POZIȚIA REȘIȚEI

  • Reșița este poziționată convenabil în vestul României, la mai puțin de o zi ca timp de conducere standard față de 3 capitale europene: Viena (6 ore 30 min.), Budapesta (4 ore) și Belgrad (3 ore). Cel mai apropiat oraș mare din România este Timișoara, situată la aproximativ 100 km nord-vest de Reșița.

  • Reșița se află la mai puțin de o oră distanță de acces la Autostrada A1 (prin Lugoj), parte a Coridorului Rețelei Transeuropene TEN-T care leagă România de Europa Centrală și de Vest. Conectivitatea feroviară este asigurată prin Coridorul Rețelei TEN-T: Rin – Dunăre, ușor accesibil prin segmentul feroviar Reșița – Caransebeș, electrificat, de 1 oră.

  • Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Traian Vuia, situat în Timișoara. Zboruri regulate oferă conexiuni cu Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Belgia și Țările de Jos. De asemenea, sunt disponibile zboruri frecvente de 1h spre București, iar alte rute interne scurte asigură legătura cu Iași și Cluj-Napoca.

  • 3 porturi la Dunăre se află la distanță convenabilă de Reșița, respectiv la Drobeta Turnu Severin (156 km), Orșova (131 km) și Moldova Veche (117 km). Cele mai utilizate puncte de trecere a frontierei pentru transportul de pasageri și mărfuri sunt Nădlac și Nădlac II spre Ungaria și Moravița și Porțile de Fier I spre Serbia.

CLIMATUL INVESTIȚIONAL ÎN ROMÂNIA

Aflați mai multe despre climatul investițional din România, precum și despre facilitățile guvernamentale naționale, navigând pe www.investromania.gov.ro

Find out more on the go.
Descărcați broșurile noastre informaționale destinate investitorilor.