Viața în Reșița

Viața în Reșița implică a fi expus în orice moment la natură și munți, în timp ce beneficiați în același timp de avantajele vieții urbane.

Viața în Reșița

Reșița oferă o infrastructură educațională diversă pentru toate vârstele. Învățământul secundar include o mare varietate de calificări profesionale, în timp ce Universitatea Eftimie Murgu oferă studii superioare în inginerie, management, afaceri, contabilitate și științe sociale.

În ceea ce privește costul vieții, Reșița este foarte accesibilă ca prețuri. Costul închirierii unui apartament complet mobilat de 3 camere ajunge la aproximativ 250 €, puteți lua masa în oraș pentru mai puțin de 10 € iar o bere într-un bar local costă între 1- 1 ½ €.

Leisure și Sport

Reșița este situată la poalele Munților Banatului, astfel încât a locui în Resita înseamnă să ai în vizor în orice moment verdeață și munți, în timp ce beneficiezi în același timp de facilitățile vieții la oraș. Două parcuri naționale, Semenic – Cheile Carașului și Cheile Nerei – Beușnița, permit accesul rapid la trasee montane, experiențe off-road, natură sălbatică și peisaje spectaculoase. Trei lacuri de baraj hidroenergetic – Secu, 3 Ape și Gozna – sunt un răsfăț pentru cei cu pasiune pentru pescuit sau plimbări cu caiacul. Locurile de agrement de pe malul lacurilor, cum ar fi Casa Baraj, Aquaris, Ponton 3 Ape, atrag în mod regulat vizitatori din județele învecinate, în căutare de distracție, de plajă sau înot în apele limpezi de munte din Văliug și Brebu.

Pârtiile de ski sunt pregătite pe timp de iarnă pentru iubitorii de zăpadă la Semenic, Văliug, Gărâna și Muntele Mic, iar evenimente de ciclism și alergare sunt organizate în mod regulat. Stadionul Mircea Chivu este plin de tineri fotbaliști seară de seară. Bazinul olimpic municipal oferă cele mai bune condiții de înot reșițenilor de toate vârstele, iar un bazin exterior suplimentar este planificat a fi deschis în 2018, cu finanțare europeană. Grădina zoologică „Ion Crișan” este o atracție comună pentru iubitorii de animale, fiind recent renovată și extinsă.

Cultură

În fiecare an, oameni din întreaga țară și din străinătate se adună aici pentru a participa la festivalurile de muzică din Gărâna. Festivalul Jazz de la Gărâna, cu renume internațional, a numărat în 2017 cea de-a 20-a ediție. Festivaluri complementare – Wolf Blues Festival și Gărâna Folk – extind publicul țintă către gusturi muzicale mai largi. Teatrul de Vest din Reșița derulează spectacole lunare, iar Cinema Dacia a fost recent modernizat pentru proiecții și evenimente 3D. Festivalul Internațional de Teatru „Scena ca o stradă” desfășurat în Reșița este un eveniment de succes aflat deja la a treia ediție în 2017, cu peste 600 de artiști naționali și internaționali participanți.

Timișoara este desemnată Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2021, an în care Reșița va marca 250 de ani de industrie, construirea și punerea în funcțiune a primului furnal din Reșița datând din 1771. Așadar, preconizăm că Reșița și zonele înconjurătoare vor trece în următorii ani printr-un proces de efervescență culturală și socială, care va pune în valoare bogăția zonei.

CLIMATUL INVESTIȚIONAL ÎN ROMÂNIA

Aflați mai multe despre climatul investițional din România, precum și despre facilitățile guvernamentale naționale, navigând pe www.investromania.gov.ro

Find out more on the go.
Descărcați broșurile noastre informaționale destinate investitorilor.